ÉTLAP · MENU · SPEISEKARTE
Chef: Bebők Péter
Az éttermet vezeti, generációk óta: A Schuch család
Chef: Péter Bebők
Das Restaurant wird seit Generationen von der Familie Schuch geführt
Te restaurant has been run by the family Schuch, for generations
Dunacorso Étterem
Étlap
Az alapítás éve: 1871
ELŐÉTELEK
„Majdnem 40 éven át viselte a kávéház a Szidon nevet, majd az 1910-es
HIDEG ELŐÉTELEK / SAJTOK
évek elején, amikor egy rövidebb időre Ulits Lőrinc vette át az üzletet,
az „Ulits kávéház” cégér került a bejáratra. Később a helyet Dunacorso
Hideg libamáj zsírjában, lilahagymalekvár, házi briós
4190.-
café-restaurantra keresztelték át. A vendéglátóhely életében jelentős szerepet
játszott a Negresco kávéház és a Prince of Wales étterem tulajdonosa, Paulin
Hungarikum hideg vegyes ízelítő
Lajos, aki 1940-ben vette át a Dunacorsót. A következő évben a kávéház egy
/hideg libamáj, füstölt kacsamell, szalámi, kolbász, libatepertő/
3890.-
részéből kialakította az Ambassadeur luxuséttermet és a bárt, ahol nem volt
tánc. Népszerű, jól menő üzlet volt a Paulin Dunacorsoja. Az államosítás
Sajtválogatás magyar kézműves sajtokból
3190.-
csak viszonylag rövid időre szürkítette el. A Belvárosi Vendéglátó Vállalat egy
kivételes tehetségű vendéglős és üzletember, Schuch József kezelésébe adta
az üzletet először gebin, majd szerződéses formában. Schuch hatalmas adagokat
MELEG ELŐÉTELEK
tálalt, elszegényedett törzsvendégeinek csak filléreket számlázott, és étlapjáról
a legnehezebb időkben sem hiányzott a libamáj, a friss, meleg libatepertő,
Hortobágyi palacsinta
1890.-
a töltött borjúszegy.”
(Részlet a Vendéglő a Tegnaphoz című könyvből)
LEVESEK
A régi Dunacorso Étterem nemes gasztronómiai hagyományát folytatva, sze-
Házi húsleves, csigatészta,
retettel köszöntjük kedves törzsvendégeinket és mindazon új vendégeinket, akik
julienne zöldség, csészében
1090.-
látogatásukkal megtisztelnek bennünket.
A Schuch család
Házi húsleves, maceszgombóc, tálban
1490.-
Ököruszályleves, tészta, zöldség, tálban
1690.-
Gulyásleves
Csésze
1490.-
Tál
1890.-
Napi zöldségkrémleves
1090.-
FŐÉTELEK
HALAK
Roston sült fogasfilé, petrezselymes burgonya,
sült zöldségek, zöldfűszeres vaj
4690.-
Roston sült tokhal, édesburgonya hasáb, kevert saláta
4690.-
2
3
Étlap
Étlap
MAGYAROS ÉTELEK
Káposztasaláta
890.-
Paprikás csirke, galuska
3490.-
Házi savanyúság
890.-
Kolozsvári töltött káposzta
3990.-
Kovászos uborka
890.-
Sertéspörkölt, galuska
3490.-
TÉSZTÁK, DESSZERTEK
Sült kacsacomb, párolt lilakáposzta,
hagymás tört burgonya
3990.-
Gundel palacsinta
1290.-
Juliska torta Dédnagymamánk receptje szerint
1290.-
FRISSENSÜLTEK
/kávés, diós csokoládétorta/
Csirkemellfilé Dunacorso módra, libamáj, galuska, paprikás mártás
4190.-
Áfonyás sajttorta /cukor- és glutén mentes/
1290.-
Sertésszűz citruskéregben, zöld tagliatelle
4490.-
Fehércsokoládés Royal torta sós karamellel
1290.-
Borjúláb rántva, petrezselymes burgonya, tartármártás
3490.-
Somlói galuska
1290.-
Borjú bécsi szelet, sült burgonya
4890.-
Friss házi pogácsa
150.-
Hagymás bélszínlángos, sült burgonya
5890.-
Bélszín steak Dunacorso módra, libamáj,
Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a számla végösszegéhez
friss lecsó, sült burgonya (200 g, Dél-Amerika)
8490.-
+13%-os szervízdíjat számítunk fel.
Libamáj roston, körte, mogyoróhagyma, burgonyapüré
5490.-
Allergén információk tekintetében kérdezze felszolgálónkat.
SALÁTÁK, SAVANYÚSÁGOK
Friss kevert saláta, balzsamecetes öntet
1490.-
Uborkasaláta
890.-
Tejfölös uborkasaláta
950.-
Kövesd a @DunacorsoRestaurant
Hálózat neve: Dunacorso
Szezonális saláta
890.-
Facebook oldalát!
elszó: corso2000
4
5
Itallap · Drinks
Itallap · Drinks
SCOTCH
APERITIF
Johnnie Walker Red Label
4 cl
1290.-
Martini /bianco, dry, rosso/
8 cl
1090.-
Johnnie Walker Black Label
4 cl
2190.-
Aperol
6 cl
1190.-
Chivas Regal 12 years
4 cl
1990.-
Campari
6 cl
1290.-
Glenfiddich 12 years
4 cl
2190.-
Glenmorangie
4 cl
2690.-
Glenfarclas 15 years
4 cl
3390.-
VODKA
Lagavulin 16 years
4 cl
3590.-
Absolut vodka
4 cl
1190.-
Russian standard
4 cl
1390.-
BOURBON/TENESSEE
Ciroc
4 cl
1890.-
Beluga Noble
4 cl
1990.-
Jim Beam
4 cl
1290.-
Grey Goose
4 cl
2390.-
Jack Daniels
4 cl
1490.-
Jack Daniels Gentleman Jack
4 cl
2090.-
Woodford Reserve
4 cl
2190.-
GIN
Beefeater gin
4 cl
1290.-
RUM
Tanqueray London Dry
4 cl
1390.-
Bombay Saphire
4 cl
1390.-
Captain Morgen Black
4 cl
1290.-
Poli Gin Marconi 46
4 cl
2090.-
Kraken Black Spiced
4 cl
1890.-
Hendrick’s
4 cl
2090.-
Diplomatico Reserva Exclusiva
4 cl
2290.-
Monkey 47
4 cl
3290.-
Ron Zacapa Centenario 23 years
4 cl
3290.-
TEQUILA
BRANDY, COGNAC
Don Julio Blanco
4 cl
2490.-
Metaxa 7*
4 cl
1490.-
Don Julio Reposado
4 cl
2490.-
Hennessy V.S.
4 cl
2190.-
Martell V.S.
4 cl
2290.-
Agárdi Heimann Brandy 2008
4 cl
2690.-
WHISKY
Hennessy Fine
4 cl
2890.-
Remy Martin V.S.O.P.
4 cl
2890.-
IRISH/JAPANESE
Jameson
4 cl
1290.-
LIQUOR
Teeling Small Batch
4 cl
1690.-
Nikka from the barrel
4 cl
2890.-
Bailey’s
4 cl
1190.-
Kahlua
4 cl
1190.-
Ouzo 12
4 cl
1190.-
Sambuca
4 cl
1290.-
6
7
Itallap · Drinks
D
Itallap · Drinks
Unicum
5 cl
1290.-
Őszibaracklé / Peach juice 50%
0,3 l
750.-
Jägermeister
5 cl
1290.-
Paradicsomlé / Tomato juice 100%
0,3 l
750.-
Amaretto
4 cl
1590.-
Cointreau
4 cl
1790.-
Red Bull
0,25 l
1050.-
Grand Marnier
4 cl
1790.-
St. Germain
4 cl
1890.-
HÁZI KÉSZÍTÉSŰ ÜDÍTŐ
HOME MADE SOFT DRINK
ÜVEGES SÖRÖK
BEER IN BOTTLE
Frissen facsart narancslé
0,3 l
1200.-
/Fresh orange juice/
Heineken 0,0%
0,33 l
900.-
Gösser Natur Radler 0,0%
0,33 l
900.-
Krusovice Cerné (barna / dark)
0,5 l
1400.-
ÁSVÁNYVIZEK
MINERAL WATERS
CSAPOLT SÖRÖK
Teodora
0,33 l
550.-
DRAUGHT BEER
Teodora
0,7 l
1150.-
Soproni (világos / lager)
0,3 l
590.-
0,5 l
990.-
KÁVÉ, TEA
Soproni IPA (India pale ale)
0,3 l
690.-
COFFEE, TEA
0,5 l
1090.-
Krusovice Svetlé (világos / lager)
0,3 l
690.-
Ristretto
600.-
0,5 l
1090.-
Espresso
600.-
Espresso macchiato
650.-
Americano
690.-
CIDER
Cappuccino
790.-
Caffe latte
790.-
Strongbow Gold Apple Cider
0,33 l
1090.-
Latte macchiato
790.-
Koffeinmentes kávé /Decaffeinated coffee
790.-
Irish coffee
1790.-
ÜDÍTŐK
Tea (fekete / black, zöld / green, gyümölcs / fruit)
750.-
SOFT DRINKS
Forró csokoládé / Hot chocolate
1090.-
GRAPOS üdítők / soft drinks
0,3 l
750.-
Alternatív tej / Alternative milk
+150Ft / 0,1l
Cola, Zero Cola, Tonic, Gyömbér / Ginger,
Narancs / Orange, Almalé / Apple,
Bodza / Elderflower, Jegestea / Ice Tea
Szóda
0,3 l
240.-
Narancslé /Orange juice 100%/
0,3 l
750.-
8
9
Restaurant Dunacorso
Restaurant Dunacorso
Gründungsjahr: 1871
Founded in 1871
Das Café trug fast 40 Jahre lang den Namen Szidon. Als es dann Anfang 1910
Te Café was known by the name Szidon for nearly 40 years. Ten at the
von Lőrinc Ulits für eine kürzere Zeit übernommen wurde, erschien das Schild
beginning of the 1910’s it was taken over by Lőrinc Ulits for a shorter time
Café Ulits über dem Eingang. Im Leben des Restaurants spielte Lajos Paulin, der
and the sign-board Café Ulits appeared over the entrance. Later the place
Inhaber des Cafés Negresco und des Restaurants Prince of Wales eine bedeutende
was renamed to Dunacorso Café-Restaurant. Lajos Paulin, the owner of Café
Rolle. Im Jahre 1940 übernahm er das Dunacorso. Im darauffolgenden Jahr
Negresco and the Restaurant Prince of Wales, played an important role int
gestaltete er einen Teil des Lokals als Luxusrestaurant und Bar Ambassadeur,
he life of the restaurant. He took over the place in 1940. Int he subsquent
wo es keinen Tanz gab. Paulin’s Dunacorso war ein beliebtes, prosperierendes
year he created the luxury restaurant and nightclub Ambassadeur, from
Lokal. Nach der Verstaatlichung büßte das Dunacorso seine ehemalige Pracht
a part of the Café, where no dance took place. Paulin’s Dunacorso was a
nur eine Weile. József Schuch, der außerordentlich begabte Gastwirt und
popular, prosperous and profitable venture. It has lost its magnificence by
Geschäftsmann wurde der Pächter des Restaurants. Er servierte enorm große
nationalisation only for a short time. József Schuch, an extraordinarily talented
Portionen, seine verarmten Stammgäste konnten in seinem Restaurant um ein
restaurateur and businessman became then the leader of Dunacorso. Schuch
Paar Groschen essen. Gänseleber, frische, warme Gänsegrammel und gefüllte
served enormous big portions at the table, charged only a few pennies to his
Kalbsbrust fehlten auf der Speisekarte nicht einmal in den schwersten Zeiten.”
impoverished frequenters and the menu was not short of goose-liver, fresh,
hot goose-cracklings, and stuffed breast of veal even int he hardest times.”
(Aus dem Buch „Gasthaus zum Gestern”)
(Extraction from the book
„Restaurant for Yesterday”)
Die noble gastronomische Tradition des alten Restaurants Dunacorso
Following the noble gastronomic traditions of the old Restaurant Dunacorso,
fortsetzend begrüßen wir recht herzlich unsere lieben Stammgäste und all
we welcome our dear frequenters and all new guests who honour us with their
unsere neuen Gäste.
presence in our restaurant.
Die Familie Schuch
Family Schuch
10
11
Menu · Speisekarte
Menu · Speisekarte
Oxtail soup, vegetables, pasta
1690.-
APPETIZERS
Ochsenschwanzsuppe, Gemüse, Nudeln /Schale/
VORSPEISEN
Traditional Hungarian Goulash soup
COLD APPETIZERS / CHEESE
Cup
1490.-
KALTE VORSPEISEN / KÄSE
Bowl
1890.-
Traditionelle ungarische Gulaschsuppe
Cold foie gras, red onion jam,
4190.-
Tasse
French brioche
Schale
Ungarische Gänseleber gebraten,
mit roter Zwiebelmarmelade, Brioche
Daily vegetable cream soup in a cup
1090.-
Gemüsecremesuppe des Tages /Tasse/
Hungaricum cold platter
3890.-
/cold foie gras, smoked duck breast, salami,
sausage, goose cracklings/
MAIN COURSES
Hungaricum kalte Platte
HAUPTGERICHTE
/Gänseleber, geräucherte Entenbrust, Salami, Wurst,
hausgemachte Gänsegrammel/
FISH
FISCH
Mixed Hungarian cheese platter
3190.-
Käseplatte aus ungarischen Käsesorten
Roasted pike-perch, parsley potatoes, grilled vegetables, herb butter
4690.-
Zanderfilet, Petersilienkartoffel, Grillgemüse, Kräuterbutter
HOT APPETIZER
Roasted sturgeon, sweet potato, mixed salad
4690.-
WARME VORSPEISE
Stör auf dem Rost, Süsskartoffel, gemischter Salat
Pancake Hortobágy style
1890.-
Palatschinke nach Hortobágy Art
HUNGARIAN DISHES
UNGARISCHE SPEZIALITÄTEN
SOUPS
Paprika chicken, dumplings
3490.-
SUPPEN
Paprikahuhn mit Nockerln
Stuffed cabbage Kolozsvári style
3990.-
Bouillon with julienne vegetables and
1090.-
Gefülltes Kraut nach Klausenburger Art
vermicelli in a cup
Hausgemachte Fleischsuppe
Paprika stew of pork, dumplings
3490.-
mit Nudeln und Gemüse /Tasse/
Schweinegulasch mit Nockerln
Roasted duck leg, steamed cabbage, onion potatoes
3990.-
Bouillon with matzo dumpling in a bowl
1490.-
Entenkeule mit Kohl und Zwiebelkartoffeln
Hausgemachte Fleischsuppe mit Matzesknödel /Schale/
12
13
Menu · Speisekarte
Menu · Speisekarte
FRESHLY BAKED DISHES
SALADS & PICKLED VEGETABLES
PFANNENGERICHTE
SALATE, EINGELEGTES GEMÜSE
Chicken breast fillet Dunacorso style,
4190.-
Fresh mixed salad, balsamic vinegar
1490.-
roasted foie gras, dumplings, paprika sauce
Frischer gemischter Salat mit Balsamessig
Hähnchenbrustfilet nach Dunacorso Art,
Gänseleber, Nockerl, Paprikasauce
Cucumber salad
890.-
Gurkensalat
Citrus crusted pork tenderloin, tagliatelle verde
4490.-
Schweinefilet in Zitruskruste, Tagliatelle verde
Cucumber salad with sour cream
950.-
Gurkensalat mit saurer Sahne
Fried calf ’s feet, parsley potatoes, tartare sauce
3490.-
Seasonal salad
890.-
Kalbsfüsse gebacken, mit Petersilienkartoffeln, Tartarsauce
Salat der Saison
Veal escalope Vienna style, fried potatoes
4890.-
Cabbage salad
890.-
Wienerschnitzel vom Kalb, mit Bratkartoffeln
Krautsalat
Beef tenderloin, crispy onions, fried potatoes
5890.-
Homemade mixed pickles
890.-
Lendenbraten mit knusprigen Zwiebeln, Kartoffeln
Eingelegtes Gemüse
Beefsteak Dunacorso style, roasted foie gras,
8490.-
Pickled cucumber
890.-
fresh Hungarian lecho, fried potatoes /200 g, South America/
Essiggurken
Lendensteak nach Dunacorso Art, Letscho,
Gänseleber, Kartoffeln /200 g, Süd-Amerika/
HOMEMADE DESSERTS
Roasted foie gras, mashed potatoes, pears & shallots
5490.-
HAUSGEMACHTE DESSERTS
Gegrillte ungarische Gänseleber mit gebratenen
Birnen, Schalotten, Karfoffelpürée
Pancake Gundel style
1290.-
Palatschinke nach Gundel Art
/mit Walnüssen gefüllt, Schokoladensauce/
Juliska cake as our Great-Grandmother made it
1290.-
/coffee-walnut chocolate cake/
Julischka Torte nach altem Hausrezept
unserer Oma /Schokolade,Walnuss, Kaffee/
14
15
Menu · Speisekarte
Cheese cake
1290.-
/sugar- and gluten free/
Käsetorte
/Zucker- und Glutenfrei/
White chocolate Royal cake, salted caramel sauce
1290.-
Weisse Schokoladentorte Royal mit Salzkaramell
Fresh homemade scone
150.-
Frische hausgemachte Pogatsche
Dear Guests! Please note that we have +13% service charge.
Liebe Gäste! Es kommt + 13% Bedienungsgeld zur Rechnung hinzu.
Find @DunacorsoRestaurant on Facebook
Name of the Wi-Fi network:
Finde @DunacorsoRestaurant auf Facebook
Name des WLAN Netzwerks:
Dunacorso
Password / Passwort: corso2000
16