ÉTTERMÜNKRŐL   TÖRTÉNETÜNK   ÉTELEINK
MAGYAR MAGYAR DEUTSCH DEUTSCH ENGLISH ENGLISH
 
AJÁNLATAINK   KÉPGALÉRIA   ELÉRHETŐSÉG

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Aktuális ajánlatunk
ÉTLAPUNK
Tekintse meg új téli étlapunkat!
New winter menu 2015
(pdf)

Új borlap / New wine card (pdf)
 

Éttermünkről

A Dunacorso Étterem a budapesti Belváros szívében, a város leglátványosabb sétányán, a pesti Duna-korzón található. Ez a sétálóutca, melyet maga a Duna kínált fel a városnak, különleges atmoszférájú hely. Márai Sándor 1937-ben így jellemezte: "Mi ez a Dunakorzó?" Egyelőre egy tucat kávéház, zenével, szép nőkkel, városias közönséggel, teraszokkal, s a hozzávaló csodálatos távlattal, a Várral, a Gellérthegy és a hidak látképével. Mégis mindezen túl, valami, amihez fogható ebben az összeállításban nincs sehol a világon. Ez a pesti kirakat, amely csillog és lebeg - mintha a Duna lebegtetné! - s egyszerre világváros és strand, egyszerre szalon és kikötő..."

Napjaink Duna-korzója semmit sem veszített egykori varázsából - tavasztól őszig sétálók, bámészkodók, turisták élvezik itt önfeledten a város gyönyörű panorámáját. A Dunacorso Étteremnek az az 1871-ben felépült, négyemeletes, neoreneszánsz stílusú Thonet-udvar ad helyet, mely mára a Világörökség részeként védett műemlék lett. A Szkalnitzky Antal és ifj. Koch Henrik tervezte egykori bérpalota az egyetlen épület, mely a régi híres Duna-parti szállodasor épületegyütteséből napjainkra fennmaradt.

A mai Dunacorso Étterem helyén már több, mint százharminc év óta mindig étterem vagy kávéház üzemelt. A legelső a Szidon nevet viselte, majd ezt követte az Ulits kávéház.

A vendéglátóhely életében jelentős szerepet játszott Paulin Lajos, a Negresco kávéház és a Prince of Wales étterem tulajdonosa, aki 1940-ben vette át az akkor már Dunacorsóra keresztelt kávéházat. Ennek egy részéből ő alakította ki az Ambassadeur luxuséttermet és bárt, melyek népszerű és jól menő üzletek voltak. 1971-től az éttermet a Schuch család üzemelteti. Édesapánk, Schuch József, a 70-es, 80-as évek legendás vendéglőse, aki korábban a hűvösvölgyi Hársfa éttermet vezette, az egész városban, de még külföldön is újra híressé tette a Dunacorso nevet.

Az étterem nem csak az ínyencek és nagyétkűek, de a kispénzű, házias konyhára vágyók kedvelt törzshelyévé is vált. A friss, meleg libatepertő, a libamáj számtalan változata, a maceszgombóc leves, a töltött borjúszegy, a rántott borjúláb, a Szapáry-máj, a Szusza-saláta - hogy csak a legismertebb finomságokat említsük - sose hiányozhattak a Dunacorso étlapjáról. A vendégei által csak "Józsi bácsi"-ként emlegetett Schuch József a szó legjobb értelmében vett vendéglátós volt: nála a vendégeket valóban vendégül látták - ismerték kedvenc ételeiket, italaikat, tudták róluk, melyik asztalnál ülnek szívesen. 2000-ben, alapítása 129. évében éttermünket teljesen felújítottuk.

Arra törekedtünk, hogy valamit megőrizzünk a régi "korzó-hangulatból". Reményeink szerint a múlt század elejének színei, ízei, illatai és családi éttermünk gasztronómiai hagyományai egyaránt jelen vannak a mai Dunacorso Étteremben.

A Dunacorso Étterem technológiai korszerűsítése - Új Magyarország fejlesztési terv

Szakmai elismerés:
Együttműködő partnerünk:

 
 
ÉTTERMÜNKRŐL TÖRTÉNETÜNK AJÁNLATAINK ÉTELEINK KÉPGALÉRIA ELÉRHETŐSÉG
Elérhetőségek
1051 Budapest, Vigadó tér 3.
Telefon: (+36) 1 3 186 362 | Fax: (+36) 1 2 350 859
E-mail: info@dunacorso.hu  |  Térkép
Egyéb
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez
Szerzői jogok
Copyright
© 2010. SCHUCH GOURMAND Kft.
Minden jog fenntartva.
www.ysolutions.hu